Choose Language

Info Telefon / Viber / Pozovite !!

064-11-56-894

Kada je u pitanju primena i korišćenje strategije FACILITY menadžment-a ili DUGOROČNE ODRŽIVOSTI postojećeg okruženja, Srbija sa svojim susedima, gubi korak u ovoj značajnoj oblasti celokupnog sistema uspešnog poslovanja. Poznato je da svaka nova inostrana investicija, bilo od ino partnera ili domaće snalažljivosti povratnog kapitala, sa sobom donosi i sprovodi najnovija tehnološka rešenja za ekonomsku isplativost svojih ulaganja kroz dugoročni period samoodrživosti. A šta smo to mi radili i šta sada radimo bez strategije?

Opširnije: Facility Management Srbija i Beograd - slika trenutnog stanja i perspektive razvoja

NFC je standardizovana bežična, bez-kontaktna tehnologija, kratkog dometa koja je napravljena za intuitivnu, jednostavnu i sigurnu komunikaciju između dva elektronska uređaja. NFC tehnologije primenjuju se kod bez-kontaktnih transakcija kao što su plaćanja računa i karte za prevoz, a takođe se koristi za jednostavan i brz prenos podataka kod elektronskih kartica i pristupu online digitalnim sadržajima. U Facility Managementu NFC tehnologija može da omogući vrlo elegantnu kontrolu putem programiranih tagova na uređajima i opremi koja to zahteva.

Opširnije: Nove tehnologije za CAFM - NFC

Korištenje NFC tehnologije ograničeno je samo maštom i kreativnošću. NFC čini iskustvo mobilnog Interneta i drugih mobilnih usluga brzim i jednostavnim, te otvara niz novih mogućnosti. NFC omogućuje stvaranje veze između Interneta i stvarnih stvari, donosi virtualni svet novoj publici, uključujući i oglašivače, marketinške agencije i potencijalno svakog potrošača putem mobilnog telefona.  U oblasti Facility Managementa, NFC na android mobilnim telefonima zamenjuje palm računare, motorole i ostale vrlo skupe mobilne uređaje.

Opširnije: Primena NFC tehnologije u FM-u

U vremenu sve intezivnije primene IT-a postaje skoro nemoguće zamisliti bilo kakav koncept projektovanja, planiranja, građenja i upravljanja bez odgovarajuće primene računara i softverskih paketa (sistema). Computer Aided Facility Management (CAFM) je kompjuterska podrška FM-u, tj. informacioni sistem iza koga stoji pouzdana baza podataka. On nudi mogućnost prikupljanja, čuvanja i kombinovanja različitih vrsta informacija (grafičke i alfanumeričke) o objektu, opremi i održavanju (O3 sistem – upravljanje objektima, opremom i održavanjem).

Opširnije: CAFM softver - informacioni sistem

Računarstvo u oblaku (engl. Cloud computing) je tehnologija koja obezbeđuje fleksibilan, od lokacije nezavistan pristup računarskim resursima koji se brzo i neprimetno alociraju i dealociraju prema potražnji. Računarski resursi se apstrahuju i obično virtuelizuju, i korisnicima se isporučuju u vidu usluga. Naplaćivanje, kada je prisutno, obično je bazirano na korišćenju, često u srazmeri sa količinom upotrebljenih resursa. Tehnički posmatrano, klaud model u svojoj osnovi ima koncept nezavisnosti od lokacije. Resursi provajdera se dele prema potrebi kako bi uslužili mnogobrojne korisnike, pri čemu se različiti fizički i virtuelni resursi dinamički dodeljuju i preraspoređuju prema zahtevima. Faciilty Management Cloud CAFM softver sada postaje realnost i kod nas.

Opširnije: Cloud computing tehnologija

Potkategorije

PATENT br. 1550 - Šaloni

SIGURNOSNI METALNI ŠALONI INPROS 

Inpros d.o.o. zadržava pravo 
na patent, industrijski dizajn
i fotografije proizvoda.

Zaštićen proizvod kod Zavoda za
intelektualnu svojinu R. Srbije
i kao takav predstavlja
isključivo vlasništvo
preduzeća Inpros doo

Svi ostali proizvodi šalona
predstavljaju KOPIJE
negarantovanog
kvaliteta i dizajna ! ! !
 

ZAVOD ZA INTELEKTUALNU 
SVOJINU REPUBLIKE SRBIJE
SEKTOR ZA PATENTE
Patent Br. 1550, 2018/9465 

MP 2017/0054

Beograd, 04.07.2018.god

Certifikat izvrsnosti 2017